Skip to content

Geschiedenis

Volleybal sinds 1957

Ontdek de rijke historie van Volleybalvereniging Tupos!

Ontstaansgeschiedenis​

De oorsprong van volleybalvereniging Tupos ligt in het Patronaat, onderkomen van de Jonge Wacht en Jong Nederland. Het Patronaatsgebouw (geopend in 1928) bevindt zich aan de Hoogstraat en heeft nauwe banden met het kerkbestuur in Baarlo. De Baarlose jeugd kan zich hier in de avonduren en op de stille zondagen ontspannen. Aangezien de parochiekerk op het eind van de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers wordt verwoest, wordt het Patronaatsgebouw vergroot en ingericht als noodkerk. Jong Nederland neemt vanaf 1953 (er is inmiddels een nieuw kerkgebouw)  vaste bewoner van het Patronaatsgebouw en kapelaan Joannes Henkens zorgt er  begin 50-jaren voor dat het vrije volleyen bij Jong Nederland flink wordt beoefend. Zijn opvolger kapelaan Piet Timmermans uit Neer is nog fanatieker en slaat ook zelf regelmatig een balletje mee, waarbij wordt gespeeld volgens eigen regels, die niet voldoen aan de eisen van de NeVoBo. Ook neemt hij als geestelijk adviseur deel aan de vergaderingen van het allereerste bestuur van Tupos.

Oprichting volleybalvereniging met de start van de herenafdeling

Het zijn enkele fanaten van Jong Nederland die in het midden van de jaren 50 de bal in het Patronaat over het net meppen en ook regelmatig in de buitenlucht oefenen voor het grote districtstoernooi van Jong Nederland. Student Mat Bartels (zoon van Meister Jos Bartels) geeft leiding aan het groepje volleyballers (jonge twintigers) en hij stelt voor om een club op te richten.

Tijdens de oprichtingsvergadering op 13 oktober 1957 (de NeVoBo bestaat in dat jaar 10 jaar) in het patronaat wordt uit de aanwezige leden van het eerste uur het driekoppige bestuur gekozen:  Piet Thijssen (voorzitter), Mat Bartels (secretaris) en John Thijssen (penningmeester). De contributie bedraagt 25 cent per week. De mensen van het eerste uur zijn: Mat Bartels, Jan Coenen, Hay Thijssen, Jan Bouten, Jan Coopmans, Jo Crienen, John Fleuren, Leo Heldens en Piet Thijssen. Vrij snel worden hieraan toegevoegd: Jan Bosch, Harrie Geraedts, Harrie Gielen, Eef Linssen, Henk Bruynen, Harrie Fleuren en Jan Bergsma.

Pas tijdens de ledenvergadering op 8 maart 1958 wordt een naam aan de volleybalvereniging toegekend en wel Tupos, het Griekse woord voor smash.

Op 8 november 1958 worden 9 leden bij de NeVoBo ingeschreven  en neemt men deel aan de competitie. In 1960 wordt het team kampioen in de 2e klasse en promoveert onder leiding van de Venlose trainer Joep Kremers naar de 1e klasse.

 

De 60-er jaren en start van de damesafdeling

Piet Thijssen stopt in 1960 (na 3 jaar) als voorzitter en wordt opgevolgd door Karel Heines.

Tijdens de ledenvergadering op 14 oktober 1960 wordt gestart met een damesafdeling en het eerste team bestaat uit: Mien Boumen, Dot Coenen, Thea Coenen, Wies Coenen, Mia Crienen, An Nijssen en Mia Verkoelen. Zowel bij de dames als bij de heren is gedurende de beginjaren van Tupos het ‘Veldstraatgehalte’ zeer hoog.

In seizoen 1961-1962 telt de club 36 leden en die nemen in de vorm van twee heren- en twee damesteams deel aan de competitie. De zomervakantie wordt gevuld met het spelen van maar liefst 8 toernooien.

In seizoen 1963-1964 promoveren er drie teams, niet vanwege kampioenschappen maar vanwege een tekort aan teams in die klassen. Heren 1, heren 2 en dames 1 mogen spelen in de promotieklasse respectievelijk de 1e klasse en de 1e klasse. Dames 1 en heren 1 worden in dat jaar getraind door Venlonaar Pieter Hermans. Om de kas te spekken verzorgt Tupos de fietsen- en autostalling op Sportpark De Berckt bij een zevental sportmanifestaties. Ook tijdens het paardenrennen en de autocross wordt geld verdiend met autostalling, bediening in het restaurant en verkoop van bokworsten en bier in kraampjes langs de baan.

Op 18 december 1965 wordt de gymzaal aan de Pastoor Geenenstraat geopend door burgemeester Schols van de Gemeente Maasbree. Hiermee kwam een einde aan het gebruik van het Patronaatsgebouw.

Karel Heines overhandigt in 1966 (na 6 jaar) de voorzittershamer aan Harie Mertens.

Heren 1 promoveert in 1966 naar de overgangsklasse met als trainer Jac Ewalds uit Venlo – zelf speler bij erediviesieclub Valuas uit Venlo – en dat was in die tijd een behoorlijk hoog niveau. Daarboven kreeg je enkel de hoofdklasse en de eredivisie. Ook dames 1 promoveert in seizoen 1967-1968 naar de overgangsklasse. Dat gebeurde met het team: Mien Boumen, Dot Coenen, Thea Coenen, Wies Coenen,  Mia Crienen, Annie Nijssen, Mia  Verkoelen, trainer Mat Bartels  en coach Harie Mertens. Tupos viert in 1967 het 10-jarig jubileum, de club telt 68 leden (43 mannen en 25 vrouwen), met een gezellige avond op het Sportpark De Berckt.

In 1968 vertrekt de beste aanvalster van de dames Mien Boumen naar het Venlose Valuas en door haar talent komt ze terecht in de nationale ploeg en gaat in Den Haag bij Detry spelen in de eredivisie.

Seizoen 1969-1970 wordt het absolute topjaar in de historie van Tupos, want veel grote clubs uit grote steden worden door dorpsclub Tupos verslagen. In een beslissingswedstrijd in Weert tegen Roermond BC behaalde heren 1 het kampioenschap in de overgangsklasse en promoveert het team naar de via promotiewedstrijden tegen Delft en Hoogezand naar de hoofdklasse.  Alleen de eredivisie is van hoger niveau.  Het kampioensteam bestaat uit: Jan Coenen, Ton Cootjans, Herman Dobek, Jos Dobek, Jeu Stemkens, Jac Thijssen en Theo Thijssen. Trainer was Jac Ewalds uit Venlo en coach Mat Bartels. In de (te) kleine gymzaal mag volgens NeVoBo-reglement op dit niveau  niet meer gespeeld worden. Voortaan worden de thuiswedstrijden gespeeld in de sporthal aan de Craneveldstraat in Venlo (thuishaven van Valuas) . Voor uitwedstrijden moet vrijwel de gehele zaterdag worden gereserveerd want men reist naar o.a.  Middelharnis en Dordrecht. Om te wennen aan de grote sporthal, wordt op zondagmorgen getraind in Zaal Tivoli in Blerick, voorheen noodkerk.

 

De 70-er jaren – start heren recreanten, start jeugdafdeling én start dames recreanten

Het eerste seizoen van heren 1 verloopt uitstekend en men bereikt de 3e plaats in de hoofdklasse. De dames doen het minder goed en degraderen naar de promotieklasse. Door verhuizingen van enkele spelers , eindigt heren 1 in seizoen 1971-1972 op de laatste plaats en besluit het bestuur het team terug te trekken naar de promotieklasse. Hierdoor is spelen in de sporthal niet meer nodig en wordt de gymzaal aan de Pastoor Geenenstraat weer de thuisbasis. Het eerste herenteam eindigt op de 3e plaats en dames 1 degradeert naar de 2e klasse. Theo Thijssen en Ton Cootjans spelen daarna verschillende jaren op eredivisieniveau, Theo bij Were Di in Gemert en Ton bij Valuas VCT in Venlo.

In 1972 wordt gestart met het eerste heren veteranenteam, later aangeduid met recreanten en zij spelen hun competitiewedstrijden, sinds jaar en dag georganiseerd door zustervereniging  VC Velden, op de zondagmorgen.

In 1974 meldt  Ton Faessen zich aan bij Tupos, hij bezoekt enkele bestuursvergaderingen en krijgt toestemming om een jeugdafdeling op te richten. Hij schrijft enkele artikelen voor weekblad Op den Baum en er melden zich 27 meisjes en jongens aan van ongeveer 12 jaar. De start van een afdeling mini volleybal is een feit en Gonny Nijssen en Ton Faessen nemen de coördinatie op zich. In 1976 wordt de eerste jeugdcommissie opgericht.

 De vereniging boekt in de zeventiger jaren geen grote successen en heren 1 speelt jaren in de promotieklasse en traint hiervoor o.a. op vrijdagavond van 21.30-23.30 uur in de sporthal van de Frederik Hendrik Kazerne in Blerick.

Vanaf 1977 wordt er op de kasteelweide bij Kasteel d’Erp, waar nu de jaarlijkse Volksfeesten zijn, een jeugdtoernooi gehouden dat ca. 60 teams uit de regio trekt. In het topjaar 1981 zijn er zelfs 96 deelnemende teams.

Begin 1978 wordt de dames-recreantenafdeling opgericht en deze afdeling telt op het hoogtepunt maar liefst 8 competitieteams. De dames spelen hun wedstrijden, georganiseerd door volleybalclub Athos uit Sevenum,  altijd op een doordeweekse avond. In 1979 stopt Harie Mertens – met 13 jaar de langstzittende voorzitter van Tupos – als voorzitter en hij wordt opgevolgd door Mart Gommans.

 

De 80-er jaren – opening sporthal en 25-jarig jubileum

Op 30 maart 1980 wordt de nieuwe sporthal De Kazing geopend door de minister van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk, mevrouw Til Gardeniers-Berendsen. In Nederland is er op dat moment per 25.000 inwoners een sporthal. In de gemeente Maasbree zijn er twee sporthallen op 13.000 inwoners! Dit is enkel te danken aan het flinke lobbywerk van de toenmalige burgemeester Hubben, hij had goede connecties in Den Haag. Op 1 januari 1980 telt Tupos 200 leden en door de komst van de nieuwe sporthal stijgt het ledental explosief en op 18 mei wordt de 8-jarige Stefan Fleuren tijdens het mini-mix toernooi als 250e lid gehuldigd.

Er zijn verschillende activiteiten nodig om de kas te spekken, zoals restauratieverzorging bij de Volksfeesten, lotenverkoop Volksfeesten en huis aan huis verkoop van kerstbomen.

In 1981 wordt dames 1 kampioen in de 1e klasse en promoveert onder leiding van Baarlonaar Mart van Duren naar de promotieklasse.

Tijdens de 80-jaren schrijft Bert In ’t Zandt uit Blerick wekelijks de “Näöler van de waek” en hierin neemt hij een van de collega-spelers op de hak via een geweldig geschreven, ludiek verhaal. Elke speler van heren 1 en 2 was in die periode op donderdagavond ruim voor aanvang van de training aanwezig om tijdig de Näöler te kunnen lezen.

In 1982 wordt het zilveren (25-jarig) jubileum gevierd met enkele activiteiten gedurende het jaar: volleybalclinic voor scholen, buurt-/straten- en familietoernooi tijdens Volksfeesten en een disco-avond voor de Baarlose jeugd. Eind augustus/begin september is er een gehele week met jubileumactiviteiten: Buurt/Stratentoernooi in de sporthal, Senioren Mix toernooi, Recreanten Mix toernooi, Kindertheater voor de kleinste jeugd in Zaal Unitas, feestavond voor alle (oud)leden in zaal Unitas, topwedstrijd Ubbink Orion – TUS 04 Bayer Leverkusen en ter afsluiting het jeugdvolleybaltoernooi op het Kempke.

In seizoen 1982-1983 wordt heren 1 onder leiding van trainer/coach Jan Timmermans uit Baarlo kampioen in de 1e klasse en promoveert naar de promotieklasse, maar het verblijf duurt niet al te lang en het jaar erop volgt de degradatie volgt. Onder leiding van de Baarlose trainer/coach Ton Cootjans wordt het team in seizoen 1984-1985 ongeslagen kampioen en speelt men  toch weer in de promotieklasse.

Hoogtepunten van het mini-volleybal is de deelname op zaterdag 16 april 1983 van de meisjes mini aan het nationale kampioenschap in de Rijnhal te Arnhem. Na een aantal spannende wedstrijden wordt een eervolle 2e plaats behaald. In 1985 bestaat de jeugdafdeling 10 jaar en nemen 100 jeugdleden, verdeeld over 17 teams, deel aan de competitie. Liefst 17 trainers en 12 coaches zijn hierbij actief bezig met de jeugd. Toine van Helvoirt volgt Ton Faessen op als voorzitter van de jeugdafdeling en na een vijftal jaren wordt hij opgevolgd door Gerard Jacobs.

Vanaf 1983 spelen de standaardteams met een sponsornaam op hun outfit. De oudste en meest constante en standvastige sponsor is Jan Mertens BV (gewasbescherming).

Mart Gommans legt in 1987 na 8 jaar de voorzittershamer neer en Paul Stevens verruilt zijn bestuurslidmaatschap voor dat van voorzitter.

Dames 1 wordt in 1987 met trainer Theo Janssen uit Panningen ongeslagen kampioen en promoveert naar de 2e klasse Heren 1 degradeert in 1987 uit de promotieklasse. In 1989 promoveert dames 1 naar de 1e klasse via promotie/degradatiewedstrijden. Heren 1 wordt in 1989 kampioen in de 2e klasse en promoveert onder trainer/coach Baldwin Grabert uit Horn (vader van Rob Grabert, toenmalig speler van het Nederlands herenteam) naar de 1e klasse.

 

De 90-er jaren

In 1990 komt de jeugdcommissie met een jeugdplan, ter ondersteuning van trainers en coaches bij de jeugdafdeling en om de grote groei van de jeugdafdeling op te vangen. In 1991 wordt dames 1 kampioen in de 1e klasse onder leiding van trainer/coach Karin Koolen uit Horn.

In 1992 wordt het eerste (inofficiële) Ballefiës georganiseerd, het afsluitende feest op het eind van de competitie voor alle seniorenteams in sportbar De Kazing bij Bart en Elly Bouten.

Het clubblad krijgt de toepasselijke naam Toesjee en heren 1 krijgt als sponsor Pouls Autotechniek.

Piet Gout neemt in 1993 het voorzitterschap van de jeugdcommissie over van Gerard Jacobs,  het 18e jeugdtoernooi op het Kempke valt in het water en men besluit vanaf die datum geen buitentoernooi meer te organiseren.

In 1993 behaalt heren 1 een 3e plaats in de 2e klasse C, terwijl heren 2 kampioen wordt in de 2e klasse B. Hierdoor promoveert heren 1 onder leiding van Herm Bloemers uit Tegelen naar de 1e klasse.

In 1994 organiseert Tupos voor de tweede maal (de eerste maal was in 1969) de boerenbruiloft en ditmaal zorgen de Tupos recreanten voor een geweldige boerenbruiloft tijdens de vastelaovend.

Ook in 1997 tekent Tupos, nu als gehele vereniging, voor de organisatie van de boerenbruiloft  omdat in dat jaar weer sprake is van een jubileum.

Heren 1 wordt in 1995 kampioen in de 2e klasse en promoveert onder trainer/coach Jo Pauwels uit Venlo naar de 1e klasse Dames 1 wordt in seizoen 1995-1996 kampioen in de 1e klasse onder leiding van trainer/coach Herm Bloemers en promoveert naar de promotieklasse.

In 1997 viert de vereniging haar 40-jarig jubileum en organiseert de jubileumcommissie een aantal feestelijkheden: Boerenbruiloft, volleybaltoernooi tijdens de Volksfeesten en districtsbekerfinales in De Kazing. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een feestweekend in oktober met op zaterdagmiddag een vossenjacht voor de Tupos-jeugd en een spelenkermis in het Trefcentrum. Op zaterdagavond is er een receptie, reünie en feestavond voor alle (oud)leden in zaal Habets. Tijdens deze feestavond worden  Mat Bartels (oprichter en erelid sinds 1972), Jan Coenen (erelid sinds 1982) en Hay Thijssen (erelid sinds 1982) gehuldigd wegens hun 40 jarig lidmaatschap. Op zondag wordt het feest afgesloten met een brunch op kasteel De Berckt en het legendarische optreden van Theo van der Zanden ‘The King’ uit Schijndel.

In het jubileumjaar telt Tupos 270 leden, speelt dames 1 in de promotieklasse en heren 1 in de 1e klasse.

In seizoen 1997-1998 wordt heren 1 kampioen in de 1e klasse en promoveert naar de promotieklasse onder leiding van trainer/coach Jo Pauwels (nu woonachtig in Meerlo). Door de komst van speler/trainer Har Puts (voorheen speler in de 1e divisie en afkomstig uit Roggel) en nog enkele spelers wordt heren 1 in 1999 overtuigend en ongeslagen kampioen in de promotieklasse en promoveert het team naar de topklasse, de hoogste klasse in het district.  Door een herindeling van de klassen promoveert  ook het dames 1-team van Herm Bloemers in 1998 naar de topklasse.

In 1998 wordt het Patronaatsgebouw (bakermat van Tupos) aan de Hoogstraat afgebroken en vervangen door het huidige Trefcentrum. Niet veel later wordt ook de gymzaal aan de Pastoor Geenenstraat – tot 1980 het onderkomen van Tupos – afgebroken vanwege nieuwbouw van het huidige De Heem.

In 1997 verschijnt de beleidsnota (knelpunten en verbeterpunten), geschreven door Jan Timmermans,  Herm Bloemers, Jo Pauwels en voorzitter Paul Stevens. Onder de bezielende leiding van Frank Faessen wordt een  nieuwe, grote sponsor gevonden en wel Recreatieoord Euroase, waarmee een contract voor meerdere jaren wordt afgesloten. De naam van Tupos verandert in Euroase Tupos, er komen nieuwe shirts en trainingsoutfit voor de standaardteams en er wordt een nieuw logo gepresenteerd. Het autocross verdwijnt van circuit De Berckt en daarmee ook de lucratieve restauratieverzorging, waarmee veel geld voor de club is verdiend. In plaats hiervan gaan de Tupos-leden bladharken in het voorjaar in het recreatiepark.

Paul Stevens stopt in 1998 (na 11 jaar) als voorzitter en wordt voor de duur van twee jaar opgevolgd door Peter van Wijlick. In mei 1998 promoveert dames 1 via een 4e plaats in de promotieklasse naar de topklasse onder leiding van het trainer/coach duo Jan Timmermans/Herm Bloemers. Op 5 december 1998 overlijdt zeer onverwacht Jan Timmermans en Tupos verliest in hem een enorm enthousiaste en gedreven trainer/coach  en vooral een stimulator en pleitbezorger van het jeugdvolleybal. Het aantal leden overschrijdt in 1999 de 300 grens ruimschoots.

Het ledental van de jeugd stijgt in 1999 naar 135 leden en Hans Speerstra neemt de plaats in van Piet Gout als voorzitter van de jeugdcommissie. Het jeugdkamp groeit naar en verblijf van drie dagen  in Beringe.

 

Het nieuwe millennium 2000-2010 en het gouden jubileum

In het ‘jubel’-jaar 2000 wordt de binding met de Baarlose gemeenschap onderstreept met  een compleet Tupos Prinsetrio: Prins Paul I Stevens en als adjudanten zijn kameraden Frank Faessen en Har Peeters. Er zijn maar liefst 135 Tupos-leden actief bij het OLS, dat in 2000 in Baarlo wordt georganiseerd. Door hevige regenval  levert dit OLS helaas geen geld op voor de kas van de vele Baarlose verenigingen, waarop men had gehoopt. In 2000 geeft Peter van Wijlick de voorzittershamer over aan Jeu Stemkens, Tuposman in hart en nieren en al sinds 1966 lid van de club. Paul Stevens wordt tijdens de ledenvergadering van 2001 benoemd tot erelid, vanwege de vele verdiensten waaronder 20 jaar bestuurslid en 11 jaar voorzitter. In 2001 promoveren dames 1 via promotiewedstrijden naar de promotieklasse onder leiding van Herm Bloemers.

Op 4 november 2001 organiseert Tupos, na lang aandringen bij de bond, het eerste circulatievolleybaltoernooi van de regio voor kinderen vanaf 6 jaar. In 2002 wordt Paul van de Ven voorzitter van de jeugdcommissie en er wordt gesleuteld aan meer prestatief jeugdbeleid en dat krijgt als naam: Prestatielijn.

In 2003 wordt het 25-jarig jubileum van de dames recreantenafdeling gevierd en wordt voor het laatst een papieren versie van clubblad Toesjee gedrukt. Voortaan is alle Tupos-informatie te vinden op de website  www.vvtupos.nl , de eerste website heette www.tupos.baarlo.nl

In 2003 wordt Recreatiepark Euroase verkocht en raakt Tupos een belangrijke sponsor kwijt.

In 2004 promoveert heren 1 onder leiding van Baarlonaar Eric-Jan de Jong via promotie/degradatiewedstrijden naar de 1e klasse (voorheen promotieklasse). Ruud Thijssen neemt, na 19 jaar spelen in heren 1, afscheid van heren 1 senioren. In 2006 wordt een nieuwe hoofdsponsor gevonden in Drukkerij Van Spijk Grafimedia uit Venlo. Er wordt een nieuw logo ontworpen en alle teams worden voorzien van een nieuw tenue. In 2006 wordt dames 1 recreanten kampioen van Noord- en Midden Limburg en bereikt de finale van de regiofinales. Tijdens de Nationale Recreanten Kampioenschappen in Utrecht behalen de dames een schitterende 2e plaats.

In 2007 viert de club het gouden jubileum, want met z’n 50 jaar is Tupos een van de oudste volleybalverenigingen in Noord-Limburg. Allereerst wordt de boerenbruiloft met veel succes georganiseerd en wel voor de vierde maal in de Tupos historie. Eerder organiseerde de club de boerenbruiloft in 1969, 1994 en 1997. Op zaterdag 28 april wordt in Café Centraal het Gouden Ballefiës tot in de kleine uurtjes gevierd en het is nu zowel een feest voor senioren als voor recreanten.

Zondag 6 mei organiseert Tupos de bekerfinales NeVoBo Regio Zuid-Oost in sporthal De Kazing en na afloop spreekt iedereen van uitermate geslaagde finalewedstrijden. Op zaterdag 2 juni wordt het mixtoernooi voor senioren en recreanten voor het eerst samen gehouden en het was, mede door een fantastische tombola, een zeer geslaagde middag en avond.

Woensdag 6 en donderdag 7 juni wordt, zoals elk jaar, het volleybaltoernooi georganiseerd tijdens de Volksfeesten. Vanwege het jubileum mogen we ook de Volksfeestenloterij organiseren en door de verkoop van alle loten levert die onze club het mooie bedrag van € 5.000,- op.

Op zaterdag 16 juni is er een jubileumactiviteit voor alle jeugd en deze wordt georganiseerd door de jeugdactiviteitencommissie. De bestemming is Toverland in Sevenum en de jeugd heeft zoveel plezier dat op het eind wordt gevraagd of we er met het 100-jarig jubileum weer naar toe gaan!

Op zaterdag 8 september is er in de sporthal een volleybalclinic en topvolleybal met de damesteams van: Rijnmond Schiedam, AMVJ Amstelveen, Sliedrecht Sport en Summa Peelpush.

De afsluiting van het jubileumjaar is tijdens het weekend van 29 en 30 september en wel in het Trefcentrum aan de Hoogstraat. Op deze plaats is de historie van Tupos immers 50 jaar geleden begonnen in het voormalige Patronaat! Op zaterdag zijn er ’s middags voor de Tupos-jeugd een aantal gezellige spellen: darten, jumpen, schilderen, uitrukken brandweer en karaoke op verschillende locaties in het dorp.  Daarna is er jeugddisco bij Sjiwa. ’s Avonds is er in het Trefcentrum voor Tupos-leden en de Baarlose bevolking een feestavond/discoshow met party DJ Harrald en als hoofdact treedt Willy oet Kaevelaer op.

Het jubileumjaar wordt op zondag 30 september afgesloten met een jubileumreceptie. De gouden jubilarissen Jan Coenen en Hay Thijssen (50 jaar lid) worden gehuldigd. Daarnaast zijn er ook een 40-jarige jubilaris en zeven 25-jarige jubilarissen. Na de huldiging wordt het jubileumboek gepresenteerd en is er een reünie voor leden en oud-leden, die ongedwongen en erg  gezellig verloopt. Tupos kan terugkijken op een zeer geslaagd gouden jubileumfeest.

 

Huidige decennium 2010-2013

Over het huidige decennium kan verteld worden dat Jeu Stemkens in maart 2010 stopt als voorzitter (na 10 jaar) en wordt opgevolgd door Peter van Wijlick. Voor zijn 2e termijn na een korte interim-periode tussen 1998 en 2000.  Tijdens de algemene ledenvergadering van maart 2011 werd hij formeel benoemd.  Tijdens deze algemene ledenvergadering werd  Mia Knippenbergh als eerste vrouw bij Tupos benoemd tot erelid, vanwege haar vele verdiensten voor Tupos, Zij heeft 28 jaar deel uit gemaakt van het bestuur, waarvan 26 jaar als penningmeester. Aansluitend ontvangt Mia van de burgemeester van de gemeente Peel en Maas een Koninklijke Onderscheiding voor haar vele verdiensten binnen en buiten de volleybalwereld.

Voor het seizoen 2011-2012 heeft Knooppunt Baarlo de standaardteams in het nieuw gehesen. Daarnaast werden met Knooppunt Baarlo afspraken gemaakt over een stukje medische begeleiding.  Naast de shirts een mooie vorm van sponsering in natura. Helaas degradeerden zowel Heren 1 als Dames 1 op het eind van het seizoen.

De sportieve prestaties bleven daarmee in de eerste jaren van het tweede millennium nog wat achterwege, maar in het seizoen 2012-2013 werd dat ruimschoots goedgemaakt. Een vijftal kampioenen werden aan het eind van het seizoen in een bomvolle kantine gehuldigd. Beide standaardteams Dames 1 onder leiding van Inge Rila en Heren 1 getraind door de afscheid nemende Guido Niessen werden kampioen en promoveerden beide naar de 1e Klasse. Maar ook dames 2 onder leiding van Koen Hendriks werd kampioen en mag in het seizoen 2013-2014 het gaan proberen in de 2e klasse. De jongens C werden in één seizoen zelfs 2x ongeslagen kampioen. Tenslotte mochten de jongens en meiden van het CMV niveau 5.1 en 6.1 diverse prijzen in ontvangst nemen. En dat in de nieuwe outfit die dat jaar voor het eerst gebruikt werd. Met dank aan onze sponsoren Knooppunt Baarlo, Art Center de Raay,  Marjo’s Couture, Bakker Bart Blerick, Tosj Houtmaatwerk en Mathieu Janssen Osteopathie.  Een paar foto’s van de kampioenen bijvoegen.

Naast onze ‘stille’ sponsor Bart Verhalle’s West Plant Group verraste Garage de Bong Dames 1 en 2 en Heren 1 tijdens de kampioenreceptie met nieuwe spelerstassen.  De samenwerking met het Baarlose bedrijfsleven begint weer steeds beter op gang te komen. Daarbij wordt niet meer op één paard gewed maar staan verschillende bedrijven achter ons om het volleyballen mede mogelijk te maken.

In deze jaren wordt de structuur van de vereniging gewijzigd en wordt er meer verantwoordelijkheid bij de leden neergelegd. Iedereen moet meedoen om het volleyballen mogelijk te maken.

‘Samen dragen wij de vereniging!’

Onze sponsoren